måndag 18 december 2023

Solen värmde i Mantorp

Bild: Jörgen Auer
Härligt! Efter en lunch på Mantorps pizzeria tillsammans med travfolket Stefan Dahl och Lars-Erik Johansson tog jag mig en långpromenad. I solsken! Jag som fått för mig att solen inte finns längre. Men det gör den, således. Faktiskt värmde den lite. Men så var det ju åtta plusgrader, också.

Bild: Jörgen Auer
Mantorp ja, så här såg det ut i dag vid de pågående markarbetena söder om järnvägen, mellan Stockebyvägen och Parkvägen, där ett framtida centrum är tänkt att ligga. Efter regn och töväder var det i dag extra blött och skitigt. 

Bild: Jörgen Auer
Vilket också den här bilden är ett bevis på. Kul att arbetena är igång och har kommit så långt.

Bild: Jörgen Auer
Den här bilden i centrala Mantorp hade varit omöjlig för ett år sedan. Då var nämligen inte de högre husen i bakgrunden byggda än. 

Bild: Jörgen Auer
Bestående minnet från i dag är ändå solen, här liksom första bilden fotad från en plats mellan området Dalen och Mantorp. 
Vad? Vad jag åt för något till lunch? Niklas serverade mig en kycklingtallrik med pommes. God, även om den inte når upp till restaurangens kebabtallrik.
Mer? Efter ett par dagars stiltje på promenadvägarna blev dagens resultat 8,5 kilometer klart godkänt. Ännu mer? Dagens paket i min julkalender innehöll föga förvånande en trisslott. Utan vinst.

Inga kommentarer: