måndag 11 december 2023

En dag för sex år sedan

Bild: Jörgen Auer
Man tröttnar fort på slask och längtar efter annat. Ge oss mera snö, eller ta bort den illa kvickt. Vintrar kan ju vara så fina. Som den där dagen för sex år sedan när den här bilden togs. Då skrev vi 8 januari 2017 och molnen formerade sig så här framåt kvällningen. I alla fall såg jag dem så här, men fråga mig inte var jag befann mig: jag vet inte. Minns inte. Utan ledtrådar minns jag över huvud taget ingenting från den dagen eller kvällen. Men låt mig tita i lugn och ro en stund på de bilder jag har från dagen, så kanske det klarnar. Vänta, jag kan ju visa några bilder.

Bild: Jörgen Auer
Visst ja, jag gick förstås Vetarundan., dvs förbi Veta kyrka och ner till Mantorptravet, som hästsportarenan hette på den tiden. 

Bild: Jörgen Auer
Det var många som passade på att promenera den där dagen, det kommer jag ihåg nu när jag ser bilden. Ganska kallt var det. Det minns jag inte, utan det tror jag.

Bild: Jörgen Auer
En väldigt vacker dag, var det tydligen. Snöig, isig, frostig. Vintrig. Jag tror att jag gillade den.

Bild: Jörgen Auer
Allén vid Klämmestorps gård liksom kramade om en när man kom gående. Det vet jag från de hundratals promenader jag gått där. Det är nog mer än tusen, förresten.

Bild: Jörgen Auer
Jag kände mig iakttagen och såg mig omkring, men kunde inte upptäcka någon som spanade på mig. Ingen mer än månen, vill säga.

Bild: Jörgen Auer
Kvällen kan ge sig till känna snabbt på vintern. Och det är väldigt svårt att stoppa solen när den väl gett sig den på att börja sjunka. 

Bild: Jörgen Auer
Tydligen gav jag mig iväg i bilen och stannade utanför Sya för att fånga en sista glimt av solen som försökte gömma sig under järnvägsbron vid Solberga.

Bild; Jörgen Auer
Vad jag gjorde i Mjölby är dolt för all framtid, tror jag. Coop åkte jag nog bara förbi, apoteket likaså. Systembolaget, kanske? Eller var jag inne på Coop? Var det inte någon som önskade sig en julklapp därifrån? Vad? Mjölk? Kaffe? Ja, ja, men sedan åkte jag nog hem. Jag har i alla fall inga fler sparade bilder från den 8 januari 2017. Och den första bilden i det här inlägget måste vara tagen mellan Mantorp och Sya har jag listat ut.

Inga kommentarer: