måndag 11 december 2017

Malva kommer i tidningen

 Bild: Jörgen Auer
I tisdagens Ryktbart i Corren finns tioåriga Malva Ring med på ett hörn. Ja, lite mer än så faktiskt. Jag träffade henne och ponnyn Harian under Mantorpsryttarnas regionala och lokala hoppningar i helgen. Malva tävlar för Söderköpings RS och bor mellan Västra Husby och Söderköping. Den gula rosetten fick hon efter en felfri ritt i en så kallad clear round, en hoppning som just går ut på att inte riva och där alla som klarar det är vinnare, oavsett tidsåtgång. Det kan således bli så att samtliga deltagare står som ettor.

 Bild: Jörgen Auer
En annan ryttare som förekommer på bild och i text är Märta Sandström från Vikingstad. Hon tävlar för arrangörsklubben Mantorpsryttarna och hade två hästar med sig till Nina och Sissi Liljas ridanläggning i Gottlösa, där tävlingen hölls. Nina berättade att anläggningen haft 55 tävlingsdagar under året och att Mantorpsryttarna, Mjölby ridklubb samt Väderstads Hästsportklubb haft tävlingar där. Hästen på bilden kallas Malte, men står i resultatlistorna med sitt finare namn Rhyd-Ddu Mabon.

Bild: Jörgen Auer
Och detta är Sofie och Martha Ringqvist från Motala. De bor i Djurkälla, ganska nära Nykyrka ridklubb för vilken Martha tävlar. Martha ville att hästen Gipsy, egentligen Gipsy van del Thoeve, skulle vara julfin och satte renhorn på den. Utan protester. Men tyvärr hade Martha och mamma Sofie glömt tejp hemma så hornen skulle inte kunna sitta kvar under hopptävlingen. 
Som ni ser är båda två ordentligt påklädda. Det behövdes, för det var så blåsigt att det blev kallt. Vilken tur då att själva tävlingen hölls inomhus. Och serveringen hos Liljas är alltid varm och go.
Om jag inte är helt felunderrättad kommer min tidningstext och bilder även att publiceras i NT och MVT.

Inga kommentarer: