torsdag 29 oktober 2020

Där stod en bil från Tralee

Bild: Jörgen Auer
Det är inte varje dag jag ser en irländsk bil. Men O'Neills International Transport har dagliga kontakter med Skandinavien. Det har det irländska företaget även med England, Frankrike, Spanien, Tyskland, Italien och Schweiz. Familjeägda O'Neills International Transport hör hemma i sydvästra Irland, närmare bestämt i  Drumtacker Oakpark, Tralee, Kerry och grundades 1987. Hemsidan heter onitrans.com och där kan man läsa att företaget har 39 bilar (av märkena Scania, Volvo och Renault) och ännu fler trailers av olika slag.
Varför skriver jag om detta? Jo, för att jag sedan ett par år intresserat mig för att ta reda på var alla tunga bilar som kör på våra vägar hör hemma. Därför skapade jag serien Trailers på svenska vägar, och det här är första irländska bilen som är med i den. Jag har hittills skrivit om över 100 olika företag, svenska som utländska. Jag försöker alltid ta reda på var företagen har sitt huvudkontor, hur många anställda de har och hur mycket de omsätter.
De senare uppgifterna skriver O'Neills inte om på sin hemsida. De hittade jag i stället på amerikanska zoominfo.com som berättar att O´Neills hade 28 anställda 2019 och omsatte 5 miljoner dollar. 
FOTNOT: Tralee är, skriver Wikipedia, administrationscentrum för grevskapet Kerry i Republiken Irland. Staden har runt 25 000 invånare och ligger vid foten av en två mil lång bergskedja Slieve Mish Mountain (högsta topp 851 meter) med Atlanten alldeles intill. Staden som skrivs Trá Li ( är berömd för en veckolång festival vid namn Rose of Tralee.


Inga kommentarer: