måndag 26 oktober 2020

Jeans och Röda korset

Bild: Jörgen Auer
Det är allt en jäkla skön bild med vagnen under träden, tänkte jag och knäppte en bild. Kunde bli nåt till bloggen, kanske. Förmiddag var det, jag var på väg för att posta ett brev. Innehållet är en faktura för ett hundjobb. Just precis, livet kan vara ett hundgöra. Ingen mötte jag. Ingen jag känner, menar jag. Men så kom där en man i sina bästa år, om nu lite över 30 är bäst. Vi hälsade och var på väg förbi varandra.
-Nej, men det är ju du, sa jag i tron att det var Kalle Frithiofsson. 
Det var det inte. Det var hans bror, Jesper som jag inte har sett på 15 år.
Kul att ses. Lite spännande också eftersom Jesper jobbar mycket utomlands. För Röda korset. Jobbar med logistik. Senast i Irak, dit han ska tillbaka. Nu stod han här på en grusväg i Mantorp och tyckte att allt var sig likt. Lugnt, lantligt, snällt och ofarligt, liksom. Covid-19 känns långt borta, menade han och sa att han sett en hel del tragik av olika slag på sina resor. Och mycket glädje också.

Bild: Jörgen Auer
På eftermiddagen begav jag mig till Jeansfabriken på Tornby i Linköping. Premiär. För mig, alltså. Fabriken, som inte är fabrik, utan butik, öppnade för två veckor sedan. Det är Anders Hamrén som  äger den och därmed fortsätter sälja jeans som han gjort i 40 år. Närmast kommer han från Mantorp fashion outlet, men har haft butiker på andra ställen i Linköping långt före det. En mycket trevlig man som överraskade mig lite i dag, när det visar sig att han också målar tavlor. Han har målat varenda tavla som syns i butiken, fabriken, och de är bra! Riktigt fina, vill jag säga.

Bild: Jörgen Auer
Se här, till exempel. Fint. Övrig konst har han dock inte skapat. Men målat tavlor har han gjort i 20 år, berättade han och bjöd mig titta in på kontoret. Men först köpte jag ett par jeans: Replay Anbass.

Bild: Jörgen Auer
Oj! Hela kontoret fullt. Är de till salu, undrade jag. Det är de. Så nu är det en mindre än när jag kom.

Bild: Jörgen Auer
Nej, det här är inte tavlan jag köpte. Det här är en bild från min Mantorpspromenad för dagen. Alltså, jag vet inte hur många vandringsvägar och variationer/kombinationer det finns i Mantorp. Men åtskilliga. Och jag kan de alla. Jag älskar dem, rentav.

Inga kommentarer: