söndag 4 december 2022

Bra plats i planet

TV4 Nyheterna, lördag
Det här var veckans bästa bild. Kompositionen, menar jag. Där sitter nyhetsankaret Anna Lindmarker lugnt och förmedlar lördagens nyheter lika säkert som hon brukar göra när en bild på Elvis Presleys till saluflygplan visas bakom henne. Och visst ser det väl ut som om Anna sitter ombord på planet? 
I övrigt i helgen? Ja, jag var på Mantorps Hästsportarena en stund på söndagen. Ville se hur det gick för "min" häst Thell About You. 
Det gick inte alls. Inte bra i alla fall. Sen såg jag VM-fotboll på tv, två åttondelsfinaler precis som på lördagen. Och lika säkert som då var det favoriterna som vann även på söndagen.
Frankrike besegrade Polen och England slog ut Senegal. Nu blir det kvartsfinal mellan de två stora europeiska fotbollsnationerna.

Från Kunskapskanalen
Mer? Jo, jag tittade lite på världscupen i hästhoppning från La Coruna i Spanien och noterade att även där fanns lite fotbollskoppling. Vinnarhästen heter nämligen Messi.
Messi van't Ruytershof med tyska ryttarinnan Janne Friederika Meyer-Zimmermann tog alltså hem den delsegern i världscupen som har final i april i USA.
Svenska världsettan Henrik von Eckermann blev "bara" fyra och endast två ekipage var felfria och fick rida omhoppning om segern. Som således Janne och Messi vann. Engelske Harry Charles tog andraplatsen.
Noterade tyvärr också att kommentatorn AnnaMaria Fredholm upprepade sig från gymnastik-VM och tjatade på om "bra jobbat" och "kom igen".

Inga kommentarer: