fredag 16 december 2022

Vilka fina spänger!

Bild: Jörgen Auer
 Hämtade mitt nya pass i Motala i dag och passade på att ta en långpromenad i naturreservatet Sjöbo-Knäppan. Gick in i det via den fina bron över Motala ström.
 
Bild: Jörgen Auer
Från utsiktsplatsen vid Boren tyckte jag mig se något ute på sjön som påminde om solljus.

Bild: Jörgen Auer
Sjöbo-Knäppan ligger väldigt vackert med Knäppaviken i Boren som nära granne. Och visst är det väl solen där ute?

Bild: Jörgen Auer
Fantastiskt fina spänger (nya sådana har kommit till i år) leder besökaren in och över kalkkärr. Jag har varit här tidigare, men gick en längre sträcka i dag. Märkligt ensam var jag. Under den timme jag var där syntes ingen annan till. Jo, två poliser i en bil som åkte fram till torpet Sjöbo och vände där.

Bild: Jörgen Auer
Sedan blev jag plötsligt helt säker på att det var solljus jag såg långt borta på andra sidan sjön. Jag undrade om någon gick där i solen och kände sig nöjd och lycklig över det. Vem var det som gick där i så fall? En man, kvinna, barn? Eller ett rådjur?

Bild: Jörgen Auer
När jag var tillbaka på bron blickade jag bort mot Boren men såg samtidigt skönheten i Motala ström där skog och moln slogs om spegelutrymmet. 

Bild: Jörgen Auer
Eftersom jag ändå var i Motala och uppfattade att det fanns ett gult sken i väster, fick även Råssnäsudden ett besök.  Solen lekte konstnär och målade en rand mellan Vättern och himlen. Jag förevigade intrycket och åkte sedan hem.
I fickan hade jag mitt pass. 
Vart ska jag åka?

Inga kommentarer: