måndag 19 december 2022

Motion och dagdrömmar

Bild: Jörgen Auer
Morgonen börjar i rosa. Kan man utläsa något av resten på dagen efter en sådan start? Nej, jag tror inte det. Men om jag hade gissat något i morse utan att veta vad SMHI spått om vädret för dagen, så hade jag nog gissat på fint väder hela dan.

Bild: Jörgen Auer
Hästarna i hagen på Uljebergs säteri såg så förunderligt stillsamma ut också att jag trodde de stod och njöt av de rosafärgade molnen. Trodde sig gå omkring i en dröm, kanske. Undrar vad hästar drömmer om, förresten? Gräs? Hö? Att få springa fritt? Beta i ett hela tiden grönt landskap? Eller stora segrar i den sport de utövar. På Uljeberg är alla hästar travhästar och tänk om de drömmer om startbilen, första kurvan, dödens och upploppet? Dock förstås utan att veta vad vi tvåbeningar kallar dessa företeelser. Kanske drömmer de om oss och vaknar alldeles kallsvettiga. Slår pannan i nån stolpe (tar sig för pannan) och förklarar på hästars vis för en kompis att de just haft en mardröm. För det är väl klart att de på nåt vis kan meddela sig med varandra.

Bild: Jörgen Auer 
Den här visslade jag på. Ingen reaktion. Jag smackade. Ingen reaktion. Jag ropade morot. Då lyfte den på huvudet och tittade åt mitt håll. Betyder det nödvändigtvis att den vet vad morot är? Nej, Däremot var det ljudet högre än visslingen och smackandet. När jag sekunder senare gick nära den och sa: "bra killen, bra, bra. Bra jobbat, killen", så såg den väldigt konfunderad ut. Jag hade räknat med att den skulle känna igen orden. Att det var ord den hör varje dag från tränaren. Men när jag sa det så tittade den bara frågande på mig, som om den försökte komma på vad den hade gjort bra nu på morgonen. Bajsat bra, kanske?

Bild: Jörgen Auer
Att promenera på morgonen är skönt och ger dagen en bra start, anser jag. Min dag, vill säga. Jag vaknar ordentligt. Kommer igång. Benen får sitt. Ja, hela kroppen. Huvudet också. På promenaderna dagdrömmer jag och får prinsessan och halva kungariket. En gång blev jag president i USA, men ångrade mig genast och vann i stället en miljard på Euro Jackpot. 

Bild: Jörgen Auer
Att vinna en miljard är bra för promenaden som då inte känns ta så lång tid. För jag försöker dela med mig åt så många organisationer som möjligt. 20 miljoner hit och 20 miljoner dit märks ju knappt på så stor vinst. Och sen 20 miljoner dit och 20 dit. Ja, och så de 20. Och 20 till Ukraina. Så många människor jag skulle kunna glädja och hjälpa. Med så mycket pengar skulle jag kunna göra fattig rik. Visst ja, släkten. Barnen får också 20 miljoner vardera. Deras barn får också 20 mille var. Jag ger bort hela skiten. Jo. Det skulle jag absolut göra. Utom 20 miljoner som jag behåller för egen räkning. 
Vad ska jag göra med 20 miljoner? Hm. Resa, äta gott, gå på teater, bio, konserter, köpa några lotter, resa lite till. Och lite till. Flygskam? Kanske det. Men jag kan åka båt i stället. 
Oj, nu har jag gått ett varv extra på min rundbana utan att veta om det. Där ser man att 20 miljoner är bra för motionen också. Vad sa du? Kyrktornet på sista bilden? Viby, utanför Mantorp. Jag skulle kunna köpa en kyrka också. Men då måste jag nog behålla lite mer. En häst kunde vara skoj att ha. Och en hund. Plus nån som passar och sköter djuren. En livvakt behövs, naturligtvis. Äh, jag behåller 50 mille för egen räkning. 
Nu ska jag nattdrömma. 
Sov gott.




Inga kommentarer: