torsdag 22 december 2022

En dag mest i väntan

Bild: Jörgen Auer
Min torsdag började så här. Med ett jularrangemang på betongverandan för att jag ville ha en bra bild till Facebook (och bloggen). Så därför tog jag ut en julstjärna och den svarta kinesiska järnhästen jag köpte, generande billigt, av dressyrryttaren Sofia Möller för några år sedan. Varför skulle hästen vara med på bild, kan man undra. Men svaret på det är väl helt enkelt att jag tycker om hästar och har flera sådana vackra djur alldeles intill verandaknuten. Hur som helst tycker jag att kompositionen blev fin, särskilt som solen ville vara med på bild också.

 
Bild: Jörgen Auer
Hästarna i närmaste hagen har varit väldigt lekfulla i ett par dagar i följd nu. De springer ikapp och de nafsar på skoj efter varandra och de låtsas slåss - eller är det på riktigt? - och stegrar sig. Dessutom kommer de fram till inhägnadens rep när jag ropar på dem. Antagligen tror de att de ska få morötter varje gång. Men det får de inte. Och när de inte får ser de lite mer undrande ut än annars, tycker jag. 

Bild: Jörgen Auer
I dag är en sån där dag då man bara väntar på att det ska bli nästa dag. Två dar före julafton. I morn är alltså dan före dan. Så jag var och handlade redan på morgonen, sen åkte dammsugaren fram, ja dammtrasan också. Men jag är ju inte jag om jag inte får gå ut och gå. Så då blev det två varv på travspåret på Uljeberg. Några timmar senare gick jag ut igen, men då för att jag ville ta nån bild utan hästar. Naturen lockade. Så då tog jag bland annat den här. Jag gillar kyrkor också. Kyrkor, klockstaplar och torn. Viby kyrka har jag fotat många gånger, men inte från just den här vinkeln. Egentligen är det 300-350 meter bort till kyrkan från den här positionen, men moderna mobiltelefoner de kan de. Så då kan Vibys kyrktorn tas för ett ovanligt spetsigt träd.

Bild: Jörgen Auer
Det var inget vidare väder, tyvärr på eftermiddagen.  Det småregnade faktiskt och blåste. Men jag kämpade på. Så många bra bilder blev det dock inte, men den här tycker jag om. Färgerna, det karga landskapet på den lilla åsen utefter E4-an, den yviga och rikt förgrenade enbusken, ja egentligen allt. 
Visst ja, jag måste ju slå in några julklappar också. Och betala räkningar. 
Dock först: kaffe.

Inga kommentarer: