lördag 17 december 2022

Kort visit i Hässelby

Bild: Jörgen Auer
Åkte till Stockholm över lördagen för att besöka syster Britt-Marie, Titti kallad av mig. Morgonen var kall, men temperaturen på uppgång och låg så småningom på så där någon enstaka minusgrad. På bilden är det Tekniska Verkens värmeverk Gärstadverken i Linköping som hälsar god morgon med ett par riktiga rökare. Klockan var halv nio när jag passerade. 

Bild: Jörgen Auer
Jag parkerade bilen på Sundeliusgatan i Norrköping och åkte i stället därifrån med syster Ami och hennes Kalle. En kort rast i  Sillekrog hann vi med på uppvägen där vi hade sällskap av solen hela resan. Sen strålade solen även över Stockholm.

Bild: Jörgen Auer
Det är lätt att åka när vägen är bra. Visst såg vi på hustak, isar och vägkanter att det är vinter, men vägbanorna, inklusive Essingeleden var klart farbara. Även ut till Hässelby Strand, dit vi skulle.

Bild: Jörgen Auer
Det var en härlig dag och Hässelby Strand visade sig från sin bästa sida. Mälaren låg inte spegelblank, men vintrigt omgärdad och med solklädda moln seglandes var vyn från Tittis lägenhet underbar. Vi åt goda pajer som Ami förfärdigat och vi njöt av varandras sällskap innan det var dags att säga tack och hej.
Vi ville åka hem innan mörkret tog oss.

Bild: Crazy Pictures
Något helt annat: på måndag är det Stockholmspremiär på "min" film UFO Sweden. Annars är juldagen den stora Sverigepremiären, alltså då filmen går upp på biografer i hela Sverige. Gå och se filmen. Den är riktigt bra. 


Inga kommentarer: