söndag 18 december 2022

Silotransport på gång

Bild: Jörgen Auer
Hej! Det var länge sedan jag presenterade ett företag i min serie Transport på svenska vägar. Den här bilen syntes i Mantorp för någon vecka sedan, Den hör hemma i Danmark, närmare bestämt i Vejle där den ingår i Silo Trans A/S bilpark (100 enheter).
Silo Trans har sin grund i en firma som startade redan 1947, men som Silo Trans har man funnits sedan 1997 och firar således 25-årsjubileum i år. Företagets grundare var Nils Ostergaard och det är hans söner Jan och Sören som driver företaget i dag.
Som namnet säger så består verksamheten av silotransporter. Främst i Danmark, men även utomlands som till Sverige och Norge. Man kör foder, pulver, livsmedel, bygg-materiel, plaster, granulat med mera. 
Det får man reda på om man besöker hemsidan silotrans.dk är man bland annat kan skåda en hel del historiska bilder. Kul.
Vad som inte berättas är hur många som är anställda eller hur det går ekonomiskt för företaget.
Men något om detta vet proff.dk och redovisar 35 anställda 2019 på Silo Trans A/S. Omsättningen står inte, men bruttoförtjänsten skrivs till 32,2 miljoner danska kronor för 2020 och resultatet till 3,9 miljoner.

Inga kommentarer: