tisdag 13 december 2022

Vaknade efter världspremiär

Bild: Jörgen Auer
Vaknade i morse på Comfort Hotel i Norrköping. Nej, det är inte det som ses på bilden här. Men gamla Tullhuset är utsikt från frukostmatsalen på Comfort. Det var en god och riklig frukost och jag satt en bra stund och vaknade till. Tänkte på gårdagen och världspremiären på årets svenska julfilm UFO Sweden där jag har en liten roll. 

Bild: Jörgen Auer
Så här såg det ut när jag anlände till Filmstaden i Norrköping. NT:s Mats Willner 
var elegant värre och med honom för tidningens direktsändning av världspremiären och minglet var Mikael Bercu och Eva Jensen.
Crazy Pictures andra långfilm är bra! Riktigt bra. Spännande, actionfylld, rolig, lite överraskande och innehåller naturligtvis mystik och fantasi. Men så ska det väl vara om det handlar om Ufo? Filmen är bättre än jag förväntade mig, även om jag tycker att någon karaktär är väl skruvad. Särskilt trevligt är det med alla Norrköpingsmiljöer. Det är helt enkelt roligt att känna igen sig. Spårvagn finns naturligtvis med.
Sedan är det skådespelarinsatserna som imponerar, speciellt 18-åriga Inez Dahl Torhaug och Jesper Barkselius, 48. Inez är ett fynd och Jesper en rutinerad skådespelare. 

Bild: Ola Jakobsson
Efter världspremiären, som ägde rum på Filmstaden i Norrköping just för att filmkollektivet Crazy Pictures håller till i Norrköping och för att filmen utspelar sig där och många Norrköpingsbor är med i mindre roller och som statister, var det efterfest på Harrys.
Bland många andra träffade jag på en före detta Mantorpsgranne till mig, Anna Jakobsson, som då hette Löfgren. Hon hade naturligtvis sett filmen, hon också, tillsammans med maken Ola som passade på att ta en bild på de två före detta grannarna på Prästgårdsvägen.

Bild: Jhimmie Bjurdén 
En annan som var på Harrys och som även medverkar i filmen var Lotta Källström, känd sångerska och underhållare från Norrköping. Hon var där med sångerskan Jessica Sjögren (Dahlbergs Café, Linköping), men Jessica hade så bråttom iväg att hon inte kom med på bilden. Och inte hade Lotta och jag sett Jhimmie Bjurdén och hans kompis Rasmus än. Jhimmie som sedan tog bilden på oss. 
Ja-a, vad finns mer att säga om detta? Inte mycket. Jo, det var både kul och trevligt att prata med Lotta och andra jag träffade. Maria Björk Hummelgren, Fredrik Hummelgren och Tobias Pettersson inte minst. 
Tisdagen då? Mer än frukost, menar jag?
Jag bjöd in mig själv till fika hos min gamle vän Hans-Jörgen Sundli, vi var klasskompisar från fjärde klass ända upp till studenten. Efter det var förmiddagen till ända och jag åkte hem. Där tog jag en trevlig promenad med grannen Mikaela. Men huga, så det blåste kallt.
Sen satte jag mig i soffan för att se VM-fotboll klockan 16. Men se, det gick inte. Det var ingen semifinal förrän kl 20.

Bild från SVT
Men jag var beredd i soffan, då också. Argentina-Kroatien trodde man ju skulle bli en jämn match. Och det var det första 20 minuterna. Sedan sprang Lionel Messi in i handlingen ordentligt och såg till att Argentina vann med 3-0. Han är i gammalt gott slag och har under VM bara blivit bättre och bättre.
Vem han och Argentina får möta i final återstår att få veta till onsdagen. Frankrike eller Marocko. Kan Marocko skrälla igen? 
Njae.

Inga kommentarer: