torsdag 29 december 2022

Skön kattfika i Sya

Bild: Jörgen Auer
Fikade med Börje i dag. Börje är katt och bor i Sya. Huskatt på restaurang Open New Doors Bahnhof och i dag dessvärre blöt efter att ha varit ute en stund. Men Börje är trots det trevlig att fika med och att ha i knäet. Tack för i dag.

Bild: Marie Ståhlbom
En sur stins dök också upp inne i det gamla stationshuset. Jag måste vinka av pendeltåget som kommer när som helst, antingen på väg däråt eller möjligen andra hållet, sa han och pekade ut mot husets baksida där ett X2000 nästan samtidigt skakade om det lilla samhället.

Bild: Jörgen Auer
På en vägg fanns bilder av, som det står på tavlan: "Alla tiders lok". Visandes några typer av lok, från 1855 till det senaste från 1962. Stinsen och Börje hade nog blivit glada om alla de hade kommit förbi. Gärna om loken stannat en stund också, förstås. Men några tåg stannar inte längre i Sya. Stationen stängdes 1973.

Bild: Jörgen Auer
Numera far tågen Sya förbi. Men man ser dem förstås. Vår stins och hans sällskap fick anledning vinka åt ett av östgötapendelns röd-, vit- och orangefärgade tåg som passerade åt Mjölbyhållet till. Huskatten Börje rörde dock inte en min, utan låg i en sammetsklädd fåtölj och spann.
Stinsen tog en tretår innan han gick. 


Inga kommentarer: