torsdag 16 februari 2023

En enda bild

Bild: Jörgen Auer
Det här måste betraktas som en mycket ovanlig bild. Varför? Jo, för att det är den enda bild som jag har tagit i dag. En bild på en hel dag. Det har inte hänt sen jag låg på nyopererad på Vrinnevisjukhuset. Jo, just det ja, en gång till, när jag ett par månader senare låg nyopererad på US i Linköping. Då lät jag också bli att fota en dag.
Varför så få bilder i dag, kan man undra? Jag var ju ändå ute och promenerade sju kilometer. Visserligen, men vädret var för intetsägande vill jag påstå och vägarna för kända och allt omkring mig kändes bara grått. 
Tråkigt? Inte alls. Men grått. Ingen fest, inget stoj, ingen fart, bara helt vanligt. I alla fall ända fram till jag fick besök av tre pojkar och deras mor, medan systern var på travskola.
Jag kan säga att den kardemummalängden försvann snabbt.
Jaja, men vad visar då dagens enda bild? Ja, det är faktiskt Pizzeria Mantorp som håller på att renoveras (har varit så under ganska lång tid). När det är tänkt att vara färdigt vet jag inte, men det blir nog fint och fräscht. Huset är annars byggt 1908 läser jag  i Bengt-Arne Bengtssons bok Mantorpsbor, utgiven 2019. Byggherren Erik Selander fick aldrig se sitt verk färdigt, ty han avled innan Villan var färdig.
Under fredagen tar jag nog fler än en bild, gissar jag. Ett besök i Gamla Linköping står på dagordningen, bland annat. Så var redo med fika, Sofia och Jessica!

Inga kommentarer: