söndag 26 februari 2023

Mycket glädje i dag

Bild: Jörgen Auer
Det är lite märkligt och märkbart vilken inverkan solen har på en, på mig i alla fall. Bara att se solen när man drar upp rullgardinen har en fantastisk effekt på mig. Jag blir glad och motiverad inför dagen, även om jag vet att jag inte ska göra just ett endaste dugg.

Bild: Jörgen Auer
Jag börjar alla mina dagar med en promenad. För att få upp ångan, komma igång till både kropp och själ. Omgivningen med natur och djur ger mig inte oanade krafter, utan mer glädje och livslust. Fast det är väl nästan samma sak som oanade krafter, förstås.

Bild: Jörgen Auer
Nya fotovinklar är också en källa till glädje och nyfikenhet. Var kan jag se nåt jag inte sett förut? Var bildar träd och grenar, stenar och block, buskar och gräs en enhet som passar på bild? Som här där Viby kyrkas torn syns mellan tvenne tallgrenar.

Bild: Jörgen Auer
Just Viby kyrka har jag fattat förkärlek till. Jag tycker den gör sig bra varhelst jag fotar ifrån. 

 
Bild via TV6
I dag hade vi glädjen att se svenska framgångar på längdskidor igen. Det var från VM i den vackra VM-platsen Planica i Slovenien där Emma Ribom och Jonna Sundling tog guld i sprintstafett. På bilden är det den senare som på sista sträckan tar sats för det sista guldrycket och drar ifrån norskan Tiril Udnes Weng. Sundlings andra guld i detta VM.

Bild via TV6
Så här glada var de två guldtjejerna efteråt. Kompisarna Emma Ribom och Jonna Sundling, de som var etta och tvåa på sprintdistansen häromdagen. I omvänd ordning, alltså.
Det ska naturligtvis påpekas att Sandra Näslund i dag vann VM-guld i Skicross i närmast överlägsen stil. Dessutom blev det ett guld till för svenskan som i par med David Mobärg vann lagtävlingen. Mobärg var för övrigt bronsnamnet i herrarnas individuella tävling. Men då genom brodern Erik Mobärg. VM åks i Bakuriani i Georgien. 

Inga kommentarer: