tisdag 28 februari 2023

Östgötasken är också fint

Bild: Jörgen Auer
Alla verkar bli alldeles saliga över att se norrsken, men det här är väl inte så mycket sämre? Syntes i dag från Uljeberg, Mantorp strax före klockan 18. Vad kallas det? Östgötasken? Violettsken? Blandsken? Eller bara himmel? Kanske är det en form av norrsken, vad vet jag.

Bild: Jörgen Auer
Det är fint så här också. Bilden tagen åtta minuter senare från samma område med kameran riktad bort mot Mantorp Park och Gottlösa. På tal om områden så tog jag en långpromenad i dag efter att först ha parkerat bilen i centrala Mantorp. Gick ut till och runt Östra Tollstad och kringelikrokade mig fram. Tillsammans med morgonpromenad och en dito eftermiddag landade jag på en och en halv mil. Det är jag nöjd med. 

Bild via TV6
Nöjd var också den här trion på skid-VM i Planica, Slovenien, Vinnaren på 10 km fristil, den populära amerikanskan Jessica Diggins omgiven av två svenskor, Frida Karlsson, silver, och Ebba Andersson, brons. Svenskorna sa sig vara glada över Diggins första individuella VM-guld och belåtna över sina medaljer. Men nog hade i alla fall Ebba hoppats på mer än brons?
Nästa år 17-19 februari får Jessica Diggins tävla i världscupen på hemmaplan för första gången. Då avgörs nämligen en deltävling i hennes hemstat Minnesota, vilket blir första gången på 20 år som USA arrangerar en världscuptävling. Veckan innan arrangerar Kanada en deltävling.
Nästa VM avgörs i Trondheim 2025.

Inga kommentarer: