torsdag 23 februari 2023

Vilken uppvisning av svenskorna!

Bild från TV6
Hon såg så cool ut på startlinjen, vår svenska skidstjärna Jonna Sundling och man undrar lite vad hon tänkte inför sprintfinalen i Planica-VM. Visste hon redan då att hon hade ännu mer att ge än det hon visat i kvarts- och semifinal? Ja, antagligen. En svensk medalj var också redan säkrad eftersom finalfältet bestod av fyra svenskor och två norskor. Jonna tänkte nog på guld.

Bild från TV6
Och som de levererade de svenska tjejerna! Se bara här hur de alla fyra drar ifrån sina motståndare. Och ledare i flocken: Jonna Sundling, med tidigare OS- och VM-guld på meritlistan. Tvåa är Emma Ribom, trea Maja Dahlqvist och fyra Linn Svahn.

Bild från TV6
Den ordningen behölls in över mållinjen och Jonna Sundling är världsmästare på nytt och försvarar sin VM-titel från Oberstdorf 2021. Emma Ribom var klar silvermedaljös och tillsammans blir de ett vasst segerpar (?) till sprintstafetten på söndag. För det blir väl de två som får åka?
Men Sverige skulle antagligen vinna om vi ställer upp med Maja Dahlqvist och Linn Svahn också. Så bra är våra tjejer i sprint. Bäst i världen. 
Och allra bäst är Jonna Sundling.     

Inga kommentarer: