söndag 12 februari 2023

Motsols och kalas i Kisa

Bild: Jörgen Auer

Åh, så fint, sa vi från Borgarberget och blickade ut över delar av ett soldränkt Kisa. I dag, lördag, var det. Jag vet, för jag var med. Liksom även hela familjen Alm Johansson från Östra Harg och Auers i Kisa.

Bild: Jörgen Auer

Åh, så fint, sa Theo och menade vyn vi hade över Kisa kyrka. Han ville nästan inte gå ned från berget. Men vi hade ett väntande födelsedagskalas att bevista och se fram mot, så ner kom han.

Bild: Jörgen Auer

Vattenhund? Ja, just här vid Lillån i Kisa fick samojeden Tindra agera vattenhund för bildens skull. Tack. 

Bild: Jörgen Auer

Efter kalaset blev det hemfärd. Himlen gulnade över Kindas vackra nejder och som vanligt stannade jag till ett par sekunder och tackade för att jag får vara med och se så många vackra vyer och ting. Jag visste inte vem jag tackade, men kände att jag ville tacka någon eller något.
Bilden tagen invid Hargs gård.

Bild via SVT

På kvällen tittade jag på Melodifestivalen från Linköping och Saab Arena. Ukrainska Maria Sur gick direkt till final liksom även Panetoz. Jag tycker att sex av de sju låtarna i andra deltävlingen var bättre än alla sju i första deltävlingen. 6-1 till Linköping mot Göteborg således. Hemmafavoriten Theoz fick nöja sig med en semifinalplats liksom även Tennessee Tears.

Undrar förresten vem som kom upp med idén att man ihop med melodifestivalen måste försöka vara rolig? Vad har humor, om man nu kan kalla det för humor, med musikalisk tävling att göra? Ta bort de inslagen så går tävlingen snabbare också. 

Pausinslaget med Magnus Carlsson och Linda Bengtzing var kvällens i särklass bästa sångnummer.

Inga kommentarer: