fredag 23 mars 2018

Än är det Bäckhultsvinter

Bild: Jörgen Auer
Bäckhult, i dag, fredag. Snödjup, 15 centimeter. Soligt, tyst.

Bild: Jörgen Auer
På vägen dit åkte jag en stund bakom en traktor söder om Ulrika. Tänkte på statsminister Löfvens ord om om att landsbygdens service måste fungera när stockholmarna kommer ut i det gröna (och vita). Ack ja.

Bild: Jörgen Auer
Vägen till Ulrika var mestadels bra. Så även fortsättningen mot Kisa. Värre var det med vår skogsväg. Den var isig och snöig, det var ju väntat. Men den var också oerhört lerig eftersom det pågår avverkning i skogarna. Här nära Lill-Bäckhult.

Bild: Jörgen Auer
Och så här såg det ut på återvägen, nära passeringen för östgötaleden vidare mot Fagerhult.


Bild: Jörgen Auer
Snabbt skottade jag fram altanen, eller delar av den, hittade en stol i boden, tog fram kaffet och satte mig i solen en stund. Ah.

Bild: Jörgen Auer
Sen reste jag mig, skottade lite vid lilla stugan också. Och sköt ett skott med kameran. Fick med mig själv på ett hörn. Nånstans i skogen hörde jag en skogsmaskin.

 Bild: Jörgen Auer
Vad gör man mer när man är ensam på landsbygden? Ja, försöker ta en snöpromenad. En pulserande sådan eftersom inget var plogat. En fågel hördes. Talgoxe, tror jag. Säsongen är ju så ny så jag har ingen bra koll. Än. Vände mig om. Såg ladugården, byggd 1929. Kom på att det bara är 11 år kvar till hundraårsjubiléet. Undrar hur vi ska fira det? Skaffa kor?

Bild: Jörgen Auer
Tittade ut över Drögen där isen såg ut att ligga tjock. Dristade mig dock inte till Orrholmarna. Jag var ju ensam. Det var bara jag och tystnaden. Ja, och den där förmodade talgoxen, skogsmaskinen och en massa döda flugor innanför fönstren på övervåningen. Ja just det, jag såg en ganska stor och fet, levande fluga också. Den ville inte bli klappad. Jag funderade på varför. Vad vet en fluga om närhet? Vad vet den över huvud taget? Vet den att det fortfarande är vinter i Bäckhult?

Inga kommentarer: