fredag 30 mars 2018

Ett par timmar på Gjuterigatan

 
 Bild: Jörgen Auer
Vilda verkar ha fått syn på något intressant i en trädgård på Gjuterigatan i Norrköping. Men matte Ninni Glimrén har inte tid att stanna och titta efter. Hon har bråttom. Verkligen bråttom. Lite sen på väg till spårvagnshållplatsen på Värmlandsgatan är hon. Därifrån ska hon åka och lämna ifrån sig Vilda innan det bär iväg till jobbet. Jag sprang med dem en bit för att få en bild till ett reportage i serien Gatuliv i gratistidningarna Mera Norrköping och Mera Linköping. Om någon undrar vad Vilda är för ras så kan jag berätta att hon har pomeranian och yorkshireterrier i sig.

 Bild: Jörgen Auer
Jag skulle gärna återkomma till den här gatan, för den verkar trevlig med sin blandning av villor och lite större lägenhetshus. En hel del träd finns det också.

 Bild: Jörgen Auer
Åt andra hållet ser gatan ut så här från korsningen med Hallandsgatan. Till höger bakom personerna som går på trottoaren finns den lilla oasen Almstaplan med en lekplats.

 Bild: Jörgen Auer
Det här är Gjuterigatan i Linköping. Sedd från Oskarsgatan.

 Bild: Jörgen Auer
Den här vägen brukar Louise Hedenskog ta en gång i veckan på sina långa promenader ut till Roxen. "Det är fint med det industriella och hur det möter vattnet", säger hon om de gamla tegelbyggnaderna som en gång i tiden var Linköpings Gjuteriet, grundat 1873.

 Bild: Jörgen Auer
Så här kan man också se gatan från andra hållet, och med det låga staketet (?) som väl är gjutet?

Bild: Jörgen Auer
Och så här blev reportaget i Mera Linköping, utkom i tisdags. Mera Norrköping får tyvärr vänta på publicering eftersom den inte kommer ut varje vecka.

Inga kommentarer: