tisdag 20 mars 2018

I dagens Mera Linköping

Bild: Anna Lindén 
Ja, det funkar väl att motionera medan man arbetar. Men inte känner jag å andra sidan en brinnande längtan efter att bli svettig i vanliga kläder. Nej, på arbetsplatsen kan man röra på sig på lite enklare sätt vid skrivbordet, eller var man nu jobbar. Stå upp sägs vara bra. Sitta still är förkastligt.
Hur som helst så skriver jag om motion/träning på jobbet i dagens utgåva av Mera Linköping (http://meralinkoping.se).

Bild: Anna Lindén
 Man kan också fråga sig hur det går med arbetet om man ska motionera samtidigt, låt vara så enkelt som att trampa. Det beror förstås på vilket slags arbete som ska utföras. Skriva fungerar, lite sämre är det med tankearbetet. I alla fall är det så för mig.

Fast det finns en annan sak som jag undrar över. Det är inte bra att sitta stilla på jobbet. Nej. Men hemma då? Framför teven? Det borde vara lika illa, det. Det är ju alls inte ovanligt att man sitter stilla i soffan en hel kväll. Fem timmar på raken, eller mer. Väldigt sällan ställer man sig upp, då. Jag gör det sällan åtminstone. Möjligen för de nödvändigaste göromålen.
Hemma behöver jag dock ingen särskild skrivbordscykel. Jo, kanske det, för resten. Plus en vanlig motionscykel, ett löpband, en crosstrainer, spinningcykel, samt några styrketräningsmaskiner för armarna. En roddmaskin vill jag ha. Men var ska jag ha´n?


Ser du för resten vad det står på den lilla påklistrade papperslappen på cykeln? Inte riktigt kanske, men jag vet. Det står cykla ej i klänning. Antagligen har någon gjort det, och fastnat.
En sak till. En ridgrej. Den som kollar på översta bilden ser att jag tittar på en bild på datorn. Det är en bild jag själv har tagit från en ridtävling i Gottlösa för ett par veckor sen. Det är Mantorpsryttarnas Izabelle Stolth och hennes fina c-ponny Steel Flight. Ekipaget visade för övrigt kanonform nu i helgen och vann högsta klassen, en medelsvår A,  vid hopptävlingar i Ljungby. Grattis!

Inga kommentarer: