tisdag 6 mars 2018

På Kaptensgatan gånger två

Ur Mera Norrköping i dag
Så här presenteras förstasidan i dagens NT-bilaga Mera Norrköping. Jag har varit på Kaptensgatan och hälsat på, och mötte Benny och Darin. Gatan ligger på Saltängen, mellan Norra Promenaden och Saltängsgatan, väldigt nära det berömda kommunala klotterplanket. Som synes har jag även en krönika i dagens Mera, så också i Mera Linköping. Den handlar dock inte om Kaptensgatan, utan om kyla.

Ur Mera Norrköping i dag
Och så här ser reportaget ut inne i tidningen. Kaptensgatan i Linköping (på T1-området) till vänster och Norrköpings version av Kaptensgatan till höger. Om jobbet kan också sägas att Lars-Erik Larsson, före detta nattchef på Corren, hörde av sig efter att reportaget publicerades i förra veckans Mera Linköping. Han påpekade att "jag var ute och cyklade" i fråga om Linköpings faktaruta. Så var det nog och formuleringen om gatans ålder ändrades till veckans Mera Norrköping. Tack, Lars-Erik och tack Gunnar Elfström som konsulterades.
Nästa vecka är det dags för ännu en gata. I alla fall för mig att besöka ännu en av de cirka 45 gator i Linköping som begåvats med samma namn som 45 i Norrköping. Publicering för det reportaget sker om en eller två veckor.

Inga kommentarer: