måndag 26 mars 2018

På jakt efter en tavla

Bild: Jörgen Auer
På jakt efter en tavla i dag gjorde jag en tavla. Körde väldigt mycket fel i Göteborg, så mycket så att somliga skulle säga att den resan gått åt helvete. Hur som helst så hade jag plötsligt ingen aning om var jag befann mig.  Till slut stannade jag bilen utanför en ICA-butik och frågade första bästa människa. Hon var snäll och förklarade hur jag skulle hitta både därifrån och över älven till Hisingen. Till Frihamnen. Till Bukowskis.
 
Bild: Jörgen Auer
Jag kom dit. Visserligen 40 minuter senare än beräknat, men ändå. Hämtade min på online-auktion inropade tavla och åkte hem. Ut var hur lätt som helst att hitta, trots att Göteborg verkar bygga om varenda gata. Men så hade jag också fått färdväg av Bukowskis trevlige kille på utlämningen. 
Käkade i Bollebygd. Det var jag och sju långtradarchaufförer. De andra åt hamburgare. Jag dagens fiskgryta. Hyfsad. När jag gick kom en kvinna in. Hon skulle fika. Med sin man.
I Borås började det snöa. Till Ulricehamn. Jävlar så många transportbilar som fyllde väg 40. Otroligt! I Jönköping såg jag en saltbil. Det var tre minusgrader. Var det halt? Nej. Ödeshög såg ut som vanligt. Jag tog gamla vägen sista biten. Hälsade på Stora Åby kyrka. Såg Väderstad. Fortsatte mot Hogstad. Mjölby. Snart var jag hemma. Packade upp.
Jag gillar tavlan. Är den värd priset? Ja-a, fast då räknar jag utan bensinpengar fram och tillbaka till Göteborg, förstås.Och utan avgifter för administration och provision. 
I morgon ska jag visa den. När jag skriver det här är det för mörkt för att ta bild på på den.

Inga kommentarer: