lördag 13 februari 2021

Halt på Vättern i dag

Bild: Jörgen Auer
Ridå! Och det redan vid starten. Ja, så var det i dag när jag begav mig till Vättern för at åka skridskor. Jag ville se isen, solen och delar av Motala. Jag ville inte till Varamon, även om den bästa isen lär finnas där. Nej, jag vill inte trängas med flera hundra andra. Därför frågade jag en bekant om jag fick låna bryggan för att därifrån bege mig ut på isen. Ja, det fick jag. Och vid badstegen hittade jag då den här ridån.
 
Bild: Jörgen Auer
Så här ser den ut på lite avstånd. Visst är det snyggt? Och jag gick naturligtvis inte ner där, då hade jag nog kommit ner på isen fortare än kvickt.

Bild: Jörgen Auer
Men ut på isen kom jag och den var riktigt bra just vid denna brygga på Dynudden. Men bara bitvis. Snabbt insåg jag att jag fick nöja mig med att åka runt, runt på en yta som en tiondels hockeyrink, ungefär. Men det går det också.

Bild: Jörgen Auer
Men visst såg det bra ut även längre ut mot sjön och jag såg några som spelade hockey längre bort ganska nära stranden. Så jag tänkte att dit kan jag väl åka. Jag prövade, men gav upp tanken när isen visade sig vara väldigt knagglig bort mot dem. 

Bild: Jörgen Auer
Förutom att åka runt, runt en timme på liten yta och göra några åttor och andra balansakter passade jag förstås på att fota lite. Det var egentligen därför jag åkt till Vättern. För att jag ville fota isen, bron och hade tanken att åka under bron in mot hamnen. Men tiotalet meter närmare bron här så var/är det omöjligt att åka skridskor längre. Gå går däremot.

Bild: Jörgen Auer
Här följer några fler isiga bilder från dagens besök i Motala och Dynudden.

Bild: Jörgen Auer

Bild: Jörgen Auer

Bild: Jörgen Auer

Bild: Jörgen Auer

Bild: Jörgen Auer

Bild: Selfie
Som helhet: en strålande dag. Jag kom inte så långt på isen, men fick lite motion och träning ändå. Lagom kom jag sen hem för att se Hanna Öberg vinna, nej, hon vann inte. Långt ifrån, kom bara tia i dagens VM-sprint i skidskytte, men blev med det bästa svenska. Norges Tiril Eckhoff vann 
Däremot blev det VM guld till Sandra Näslund i skicross. Starkt gjort i comebacken efter skada. 
Dagens sorgebesked i den svenska sportvärlden var beskedet att Varg-Olle Nygren har somnat in i sviterna av covid -19, 91 år gammal. Varg-Olle, speedwayåkare i Vargarna och individuell SM-guldmedaljör redan 1949 (enda gången).
Olle Nygren var internationell i sex olika motorsporter, han körde motocross, isracing, enduro,  bilracing, TT och speedway. I den senare deltog han i fem VM-finaler  och blev trea som bäst, 1954. Två gånger slutade han fyra. Redan på 50-talet flyttade han till England där han också tävlade för flera klubbar. Han avled i dag i Ipswich.

Inga kommentarer: