fredag 12 februari 2021

Pokljuka-Ponsiluoma


Från SVT
Dagens stora sporthändelse: att svenskt skidskytte åter, efter 63 år fick en individuell världsmästare på herrsidan, Martin Ponsiluoma vann nämligen dagens VM-sprint i Pokljuka, Slovenien. Grattis, Martin. Mäktigt. 
Frågan är om han nu kommer att kallas Pokljuka-Ponsiluoma? 
1958 vann Adolf Wiklund.
 
Bild: Jörgen Auer
Själv missade jag dock Ponsiluomas bragdlopp. Jag var på reportage i Linköping. Före det gick jag en riktig långpromenad - Mantorp runt. Det tog tre timmar. Men så träffade jag lite folk också. Inte minst Eva Kellander som det var trevligt att språka med en kvart. Bilden är från Bygdevägen nära Mobilia, eller Depot Mantorp som det numera heter. Men det finns inga Mantorpsbor som säger så, alla säger Mobilia eller Mobban.

Bild: Jörgen Auer
På eftermiddagen åkte jag alltså till Linköping för att göra ett reportage till nästa vecka. De här katterna är inte i reportaget, men de bor på platsen där jag var. Jag vill inte säga var jag befann mig, men har du nån gång sett de här två så vet du.

Suddig bild: Okänd
Här anas faktiskt både en ryttare och en häst, men den som kan lista ut vad ryttaren heter med hjälp av den här bilden är förbannat skicklig. Minst sagt.

Bild: Jörgen Auer
Den här bilden är lite bättre, men det är fortfarande svårt (förutom för ryttarens kompisar, familj och de som bor på gården i fråga, eller på annat sätt har kommit i kontakt med ryttaren i fråga). Jag kan avslöja att handboll och hockey är ledtrådar liksom Folkungaskolan. Men det återkommer jag till nästa vecka när reportaget publiceras i Corren.

Inga kommentarer: