tisdag 2 februari 2021

Störst i Norden på IBC

Bild: Jörgen Auer
Dags för en bil igen i min serie Trailers på svenska vägar. De flesta transportbilarna är förstås svenska, även om jag personligen tycker att det är de utländska som har ökat ordentligt på senare år. Men jag har inte kollat nån statistik på det, det är bara en känsla jag har efter många mil och möten och omkörningar ute på vägarna. Jag är nyfiken av mig och vill helt enkelt veta var bilarna hör hemma. Jag har inga onda avsikter med detta och ska inte leta upp VD-n eller styrelsen för att ställa nån till svars för det ena eller andra. Nej ,jag vill bara veta var de kommer från. Som All-emballage här.

Bild: Jörgen Auer
Företaget heter Schüttz All-emballage och dess snygga hemsida heter allemballage.se. Schüttz hör hemma i Jordbro i Haninge kommun och registrerades år 2000. Man är tydligen störst i Norden på IBC containers. Kommen så långt i min läsning fick jag en varning på min dator att det var problem med säkerheten (på min dator), varför jag backade ur och i stället tittade in på allabolag.se och läste mera om All-emballage.
Ska tillverka och bedriva handel med returemballage, renhållningsverksamhet, destruktion, transporter, hantering av miljöfarligt avfall, äga och förvalta fastigheter samt uthyrning av lokal och fordon.
Går det bra?
Ja, det tror jag. 2019 redovisade företaget enligt allabolag.se en omsättning på 55 miljoner kronor. Antalet anställda var 28.

FOTNOT: IBC kommer av engelskans intermediate bulk container och behållare för vätskor och bulklast. 


Inga kommentarer: