onsdag 24 februari 2021

Många bilar blir det

Bild: Jörgen Auer
Ny dag, ny bil. Den här gången är det biltransportspecialisten Axess logistics AB som gästar Mantorp och min serie Trailers på svenska vägar. En serie som jag skapat enkom för att stilla min nyfikenhet. Var kommer bilarna ifrån? Inte varifrån de har kört just i dag och vart de ska ta vägen. Nej, jag är intresserad av att veta var företaget bakom bilen hör hemma. I Axess fall verkar det vara Halmstad, men företaget har kontor även i Göteborg, Malmö, Södertälje, Drammen och Stavanger i Norge och Fredericia i Danmark.
Hemsidan axesslogistics.se berättar att företagets bakgrund hittas i Skandiatransport som grundades 1925. I dag bildar Skandiatransport, Autolink och Motortransport tillsammans Axess Logistics. På hemsidan skriver man: "Vi är det enda billogistikföretag som kan erbjuda generalagenter  och återförsäljare en total logistiklösning för den skandinaviska marknaden för nya importfordon."
allabolag.se kan man läsa att Axess Logistics AB under 2019 hade 27 anställda och omsatte 721 miljoner kronor. Företaget ingår i en koncern med 12 bolag där moderbolaget heter Nordic Car Logistics AB som 2019 omsatte två miljarder kronor och hade 827 anställda.
I serien Trailers på svenska vägar har jag nu presenterat 134 företag, svenska som utländska, allt för att stilla min nyfikenhet. Många transportbilar blir det och alla ses de på svenska vägar och parkeringsplatser.

Inga kommentarer: