söndag 14 februari 2021

Milda Matilda hoppade fint

Bild: Jörgen Auer
Här går det undan! Hästen med ett av de skönaste namnen, 15-åriga Milda Matilda far fram över hindren i Hjärtanshoppet på Smedstad ridsportcenter, fint lotsad av ägaren Malin Möllerfalk. Detta var i söndagens sista klass, en 1,40-hoppning i två faser (A:0, A:0) och LFK-ekipaget kom glädjande nog på en fin tredjeplats med felfri runda.
Hjärtanshoppet var en efterlängtad tävling bland ryttare såväl som bland funktionärer. 
-Vi har inte tävlat sen vecka 45, berättade Malin Möllerfalk som även tog en andraplats i lördagens 1,40 med Milda Matilda.
Den hästen är hennes stjärna, men hon har fyra andra i stallet, kanske kan någon av dem nå samma kapacitet som stjärnan.
Även Malin, 32, är förstås en stjärna. Man måste betänka att hon har ett vanligt jobb också. Då jobbar hon i köttdisken på ICA Maxi i Linköping. 
-Det är där jag får min fasta inkomst. Sen har jag några elever också. 
Bara leva på hästverksamheten, kanske?
-Nej, jag tror inte det. Steget till att utöka verksamheten så att jag bara kan leva på den är enormt stort. Då måste vi skaffa ridhus och utöka hagmarkerna samt ha fler elever och kanske personal också. 

Bild: Jörgen Auer
Malin, här med två av sina hästar vid ett stressigt hästbyte mellan två klasser, menade att Milda Matilda aldrig kommer att säljas. Hon har betytt så mycket för Malin. Så länge hästen känns fräsch kommer Malin att tävla henne. Så småningom kommer hon att pensioneras och betäckas, eller tvärtom. 
Mer från tävlingen: kul att vara på tävling igen. Det tyckte ryttarna Viktor Melin, Iza Wallin, Meja Rydmark, Roberto Cristofoletti (men han mindes med glädje att det var 27 grader varmt i Italien i januari), lika roligt tyckte tävlingsledarna Lotta Andersson och Emma Tilly att det var med tävling, så också pressansvariga Maria Grundström och fotografinryckande Åsa Murhed. Ja, det tyckte alla. Och vem man än såg så log de. Fast det kan förstås berott på att jag såg/ser lite rolig ut.
Om resultaten kan jag säga att Mantorpsryttarnas Katrin Norling under lördagen vann dubbelt i en 1,20-hoppning. Hon segrade med Fernando-Ukato och var tvåa med Hulliebullie. I en 1,30 blev hon tvåa med Fernando-Ukato.
Hedda Wallin, Mantorps hästsportförening, gick på söndagen nolla med Ba Blue (1,30), lika felfri med Glenn (1,30), och sjua med Carrero TZ (1,40). På lördagen felfri med Ba Blue (1,20), Carrero TZ och Cuyama (1,30).
Lördagens 1,40 såg även Norsholms Carolina Andersson och Cruzier J som fyra.
Sammanlagt gjordes runt 400 starter.

Inga kommentarer: