fredag 5 februari 2021

Lagom blandning i Kisa

Bild: Jörgen Auer
Var i Kisa några timmar i dag. Härligt väder och skön gemenskap med dotter och barnbarn plus lagom blandning av lek och allvar. Allvaret bestod i besök hos Inger på Kisa kyrkogård. Efter det gick jag en liten promenad - tog gångstråket alldeles intill och följde den strömmande bäcken. Tänkte att visst är det vackert där, men tänk så mycket vackrare det är att gå där när våren kommer med all grönska.
Kärleksstigen är en riktigt fin liten gata och promenaden runt Borgarberget är alldeles för kort. Fast blandningen är trevlig, lite skog, berget, vacker kyrkogård, passering genom ett av Kisas allra vackraste kvarter, trafikpuls på Storgatan där jag räknade till fem tunga lastbilar på bara 300 meters sträcka, och så upp mot och förbi kyrkogården igen. Vad kan det ta? Tio minuter. 
Sen åkte jag och hämtade de mina för lite vinteraktiviteter i Kullaparken. Skridskoåkning stod på programmet. Roligt. En stund i alla fall och jag tycker att barnbarnet Stina Boel förbättrade sig ordentligt på den stunden. Det här var ju bara andra gången femåringen (snart 6) försökte sig på att åka. 
Hon ville åka lite pulka också. Det fick hon, förstås. Med mamma.
Men sen åkte vi hem och fikade. Jag hade varit förutseende och handlat kanelbullar på Frendo där jag även lämnade in lördagens Lottospel och kvällens Euro Jackpot. Just det ja, det är väl ingen som har ringt än och sagt att jag vunnit 116 miljoner, eller så. Men, kanske ringer inte de, Euro Jackpot, alltså, om såna småsaker. Jag tror att Svenska Spel däremot ringer till alla som vinner över miljonen på Lotto och gratulerar. Nu ska jag kolla kvällens resultat. Om jag mot förmodan vinner lägger jag till en rad här under lite senare.