tisdag 23 februari 2021

Meja hoppar bäst med ponny

Bild: Jörgen Auer
Grattis, Meja Rydmark till priset som årets hoppryttare, ponny. Priset delas ut av Östergötlands ridsportförbund och består av en statyett, vilken i normalfall delas ut på ridsportgalan. Årets gala blir av känd anledning inte av, men priset kommer hon att få ändå, 14-åriga Meja. Här ovan med stora hästen Violetta, eller Voilactee Lande som Meja också rider.
 -Jättekul att få pris, så klart, och gala får vi väl hoppas att det blir nästa år i stället, sa hon när vi träffades på Stall Trädgårdstorp utanför Landeryd där familjen Rydmark har sina tre hästar installade hos Anna Kursinski med familj.

Familjen Rydmark, det inbegriper också Mejas två år äldre syster Ella samt mamma Anna och pappa Daniel, båda kända före detta idrottare. Anna med Blomberg som efternamn spelade handboll i RP och juniorlandslaget, Daniel spelade hockey på högsta nivå och var med i Tre Kronor och har såväl OS-guld som VM-guld på meritlistan - samt SM-guld med både Färjestad och Malmö. Till det ska sägas att Mejas morfar Ulf Blomberg var med och vann två SM-guld i fotboll med Åtvidabergs FF.

Bild: Jörgen Auer
Här är C-ponnyn som hjälpte Meja till priset, 9-åriga Dolls Misty Blue.
-Mistan var Sveriges bästa 8-åring förra året, hon har aldrig stannat och jag litar helt och fullt på henne, berömde Meja med inte så lite kärlek i röst och blick.
För tillfället är Mistan skadad i ena benet, men det ska inte vara någon fara för hennes fortsatta tävlande. Dock är det tveksamt om det blir med Meja.
-Planen är inte klar. Vi har inte bestämt vad vi ska göra. Det är ju en C-ponny och snart för liten för mig.  Kanske ska hon säljas. Jag har redan börjat tävla på stor häst och hoppas få tävla mer med Ellas D-ponny "Storm" också, sa Meja som tränar för Hannes Melin.
Visst är Meja en skicklig ryttare - liksom även Ella som för övrigt kvalade in till SM med Storm (Chois Fharraige Réalt) som tyvärr ådrog sig en hovledsinflammation veckan före SM - och visst är hon i stallet varje dag. Men hon går i skolan också, i åttan på Folkungaskolan i Linköping där hon går dansprofil.
Men, hur ser fortsatta skolgången ut? 
-Alltså, jag tycker inte om skolan, svarade Meja med ett skratt och menade att hon helst av allt vill hålla på med hästar och ridning på heltid.

Inga kommentarer: