tisdag 23 februari 2021

Ingen lärorik dag

Så här på nattkröken brukar jag tänka till på dagen som gått. Har jag lärt mig nåt?

Näe, tror inte det. Inte som jag kan säga har fastnat i alla fall. Jag försöker minnas vad jag läste i tidningen (Corren) i morse, men kommer bara ihåg det jag själv har skrivit. Det var om unga ryttaren Meja Rydmark. Fast lärde det mig någonting? Nej, jo var Trädgårdstorp ligger. Fast vänta nu, det lärde jag mig ju när jag var där och träffade Meja förra veckan. Just det. Nära Landeryd.

Vad stod det mer i tidningen? Jo, en väldigt bra minnestext om nyligen insomnade 91-årige Varg-Olle, skriven av journalisten Christer Gerlach. Där lärde jag mig nåt. För jag visste inte att Varg-Olle Nygren krossade Asien på motorcykel 2006 tillsammans med Ove Fundin och Posa Serenius och att Gerlach gjorde en dokumentär för TV 4 av den långa färden. Men just precis som jag skriver de här raderna börjar det snurra i mitt huvud och jag får för mig att jag kanske såg delar av dokumentären. Ja, bestämt. 

Någon mer hågkomst av tidningsläsandet har jag ledsamt nog inte. Ändå läste jag allt. Men kanske var jag trött? TV då? Nej, jag lärde mig ingenting där heller. Såg väl fel program. Slötittade på fotboll i 180 minuter (två matcher) och lät resten av ännu en pandemisk dag bara rinna undan.

Vissa dagar bara är. Jag kan svårligen tänka mig att jag framöver kommer att minnas tisdag 23 februari 2021 som en särskilt lärorik dag. Troligen är den som bortblåst redan i morgon. 

Nu är klockan för resten så mycket att det där med i morgon kan vi bortse från. För i morgon är redan i dag.

Onsdagen blir säkert lärorik. 
 

Inga kommentarer: