tisdag 16 februari 2021

Klassmorfar en stund i dag

Från ´94 Cup Daily
I dag fick jag för en kvart känna mig lite som klassmorfar åt 7c på Palmbladsskolan i Uppsala. Eller rättare sagt var jag uppkopplad via nätet (Microsoft Teams) och pratade lite textskrivning med klassen som håller på att skriva nyhetsartiklar på svenskan.
En kvart rinner iväg väldigt snabbt - på en kvart faktiskt - och vi hann inte så mycket. Men jag hann i alla fall ge något tips om hur man kan börja en artikel och vad man kan tänka på. Lite talade vi om rubriker också och det var i det sammanhanget jag visade en rubrik från fotbolls-VM 1994 i USA, där tidningen ´94 Cup Daily gavs ut av International Sports Publishing. Jag var själv på plats i USA under VM, det är därför jag har tidningarna nu.
Jag ville visa den i mitt tycke geniala och roliga "svenska" rubriken efter Sveriges 3-1-seger mot Saudiarabien i Dallas (puh, så jäkla varmt och klibbigt det var där). En härlig bild på Martin Dahlin i luften när han nickar i mål hade fått rubriken HOW SWEDE IT IS. Så bra. Om du inte vet det så heter uttrycket ju: How sweet it is (Så sött det är, eller Så ljuvt det är.
VM 94 är naturligtvis ingenting som sjundeklassare i dag har någon större anledning att känna till, men en kille sa direkt: Sverige blev trea, va?
Precis. Så var det.
Sen var klassen tvungen att få tid att fortsätta sitt skrivande så vi fick säga hej då och tack för i dag. Kanske har de fler frågor en annan gång, ifall fröken Rebecka tycker att det passar. Och ja, det är min dotter, det var därför jag kände mig lite som klassmorfar.

Om dagen i övrigt kan jag säga att jag träffade ganska många på dagens promenad. Några jag pratade lite mer med var Bengt och Ingrid Kristiansson. Så också med travtränaren Göran B Andersson som jag slog följe med några hundratal meter när han var ute och luftade en av sina hästar. Även Linda Berndtsson och hennes mysiga spanska vattenhund Zolia fick jag sällskap med ett stycke av vägen, liksom slutligen även med Anneli Sköld och hennes snälla och trevliga hund Zack (med pudel och Shih tzu i sig). Tack för pratstunden och sällskapet, allihop.

1 kommentar:

Unknown sa...

Tack själv för pratstunden!