lördag 13 februari 2021

Polskt besök i Mantorp

Bild: Jörgen Auer
Plötsligt en dag förra veckan fick jag syn på den här bilen i Mantorp. Aha, tänkte jag, den blir utomordentlig till min serie Trailers på svenska vägar där jag hittills presenterat över 130 olika transportföretag, svenska som utländska. Jag vill bara ha reda på var företagen hör hemma och eventuellt hur det går för dem. Det sista är inte alltid så lätt, som i det här fallet. Det visar sig nämligen att detta är en polsk firma. 

Bild: Jörgen Auer
Företaget heter Firma Transportowa Bohdan Niemira. Det sista är namnet på ägaren, Bohdan Niemira och han och hans företag hör hemma i Nowogard i nordvästra Polen, 60 kilometer nordost om Stettin. Firman etablerades 1993 och sysslar med vägtransporter, kör mycket till Skandinavien vilket ju också framgår av texten på bilen. Verksamheten riktar sig mycket till varuhus och affärskedjor liksom detaljhandeln. Man sysslar även med underhåll och reparation av motorfordon, i alla fall står den uppgiften på en företagssajt som heter se.kompass.com
På en annan sajt, dun & bradstreet - dnb.com/business hittar jag en uppgift om att firman endast har en anställd och en siffra som uppger 230 000 dollar. Men om den siffran står för resultat eller omsättning är jag inte man att klara ut.

Inga kommentarer: