lördag 6 februari 2021

Några bilder av i dag

Bild: Jörgen Auer
Ytterligare en bild på den av mig ofta fotograferade "ensamma" eken på Vetagärdet i Mantorp. Som synes har den sällskap, om än ett stycke från sin plats i tillvaron. Allt är en fråga om kameravinklar. Det skiljer nog 50 meter, så kameran ljuger en aning. 

Bild: Jörgen Auer
Ja, det här är samma träd i förgrunden, jag vände mig bara en aning åt väster och fick med lite av solljuset. Sån vacker dag det har varit. Dock kall. Men skön, man behöver ju inte stå stilla så länge, menar jag. Och det gör jag aldrig. Om jag inte möter någon att prata med, förstås. 

Bild: Jörgen Auer
Den här bilden får vara med enkom för att visa vintern ur en annan vinkel, från en plats väldigt nära övergångsstället vid Veta skola. Och med vattentornet i Mantorp synligt.

Bild: Jörgen Auer
Här är vattentornet igen, men ur en helt annan synvinkel. Närmare bestämt från Vasaområdet inne i Mantorp. Husen på bilden ligger på Allmogevägen.

Bild: Jörgen Auer
Den lilla bäcken finns vid Kyrkorp mellan Veta kyrka och Klämmestorps gård.

Bild: Jörgen Auer
Samma bäck, men sedd in mot Mantorp där under solens vakande öga. Och därmed var dagens promenad över. Nej, inte riktigt. Jag tog vägen förbi Gulfmacken också och inhandlade lite fikabröd. Nu väntar ju sprintskidor på teve och vi vet ju hur bra Sverige brukar vara i denna tittarvänliga skidåkning (för att loppen bara tar ett par minuter och för att vi är bra). Skidor på teve och "gofika" är en svårslagen kombination.

Bild från TV1
Världscupsprinten kördes i Ulricehamn och visst blev det svensk succé, även om Jonna Sundling här gick ner på knä i semifinalen och låg sist. Hon reste sig dock och åkte ikapp de andra, blev tvåa och finalklar. Starkt. Även i finalen blev det strul för henne och hon hade till sist inga krafter kvar för spurten. Men Maja Dahlqvist vann. Äntligen! Efter elva pallplatser var det hennes tur att kliva upp överst på prispallen. Johanna Hagström blev tvåa och amerikanskan Jessie Diggins trea. Säsongens stjärna Linn Svahn, då? Med sina fyra raka sprintsegrar var hon favorit i dagens VM-genrep också. Men, tyvärr kraschade hon i kvartsfinalen och kom så långt efter att dagen var förstörd. Kanske bra ändå att hon gick omkull nu och är ute efter revansch i VM.

Bild från TV1
Som om inte detta var nog tog sedan Oskar Svensson (nej, det är inte han på bilden, det är en dambild till) hem herrarnas kamp och tog därmed andra världscupsegern. Han vann ju även sprinten i Tour de Ski. I dag vann han före ryssen Gleb Retivykh och Federico Pellegrino, Italien.
Sen blev det ishockey. SHL-topplagen Luleå och Rögle. Pågår nu. Hej då.

Inga kommentarer: