måndag 4 januari 2021

Första slovaken i bilserien

Bild: Jörgen Auer
På parkeringen vid City Gross i Mantorp stod häromdagen den här bilen med texten Freight Consulting. Det visar sig vara ett företag i Bratislava i Slovakien, och blir det första företaget och första bilen från det landet i min serie "Trailers på svenska vägar",
En titt på hemsidan freightconsulting.sk ger startåret 2013 samt info om att verksamheten främst äger rum inom Slovakien, och även mycket i Spanien, Italien, Portugal. Men transporter sker även i övriga Europa, inklusive Skandinavien.
Men för att hitta hur många anställda företaget har tvingas jag leta en bra stund på nätet. Finner sen en ungersk sajt, ceginformacio.hu som berättar att Freight Consulting 2018 hade 24 anställda och att nettoomsättningen var 3 miljoner Euro.
Huruvida det 2019 bildade Freight Consulting Sweden AB har någonting med slovakiska namnen att göra har jag inte lyckats lista ut. Det svenska företaget hör hemma i Gladhammar i Västervik och sysslar enligt allabolag.se med markentreprenad, personaluthyrning,  konsulterande verksamhet inom transportsektorn, handel med värdepapper, samt äga och förvalta fastigheter.
På Facebook skriver företaget att man sysslar med alla typer av anläggningstransporter, schakt och grus, samt skrot- och avfallstransporter. Man utför också alla slag av markarbeten som avloppsanläggningar, skogsbilvägar, samt planering av husgrunder.
I serien "Trailers på svenska vägar" har jag presenterat över 120 transportföretag. Serien kom till enkom för att stilla min nyfikenhet. Varifrån kommer alla transportfordon? 

Inga kommentarer: