tisdag 19 januari 2021

Minnen ur NT-ÖD

Jag rensar i byrålådorna hemma. Hittar två tidningsurklipp som jag antar är ur NT-ÖD ( Norrköpings Tidningar- Östergötlands Dagblad) för den hade vi hemma på Albrektsvägen där jag bodde bara 25 meter från Ljuraskolans asfalterade gård.

Det går knappt att se vilka vi är, så illa medfaret är klippet. Roger Holmertz har farit mest illa och syns inte alls. Sen är det jag som fått nästippen och bit av pannan bortskuren. Men namnen står där och tydligen har jag varit med på en naturorientering med mina konfirmandkompisar. Bengt Zetterdahl (med papperet) och Hans-Åke Thorell var även klasskamrater med mig. Om de andra kommer jag bara ihåg att Lasse Carlsson några år senare blev svårt skadad i en mc-olycka i Västra Husby och fick sy förfärligt många stygn i ansiktet.

Jag minns ingenting av konfirmandkursen. Jo, vid själva konfirmeringen i S:t Johannes kyrka kommer jag ihåg att jag fick en enda fråga: kan du Jörgen säga ett annat namn på Jesus? 

Och kan man tänka sig, Kristus var rätt svar.


 Den nedre bilden är som det står från en division IV-match i ishockey. Sleipner, de färgade tröjorna, vann mot vittröjade NAIS (Norrköpings AIS), som normalt spelade i rött och vitt om jag minns rätt. Och ja, det är jag som är den vitklädde. 

Min hockey-karriär blev varken ärofylld eller lång. Men jag gjorde i alla fall två mål i juniorserien en gång i Linköping när NAIS vann mot Terra på Folkungavallen. Jag vill minnas med 6-4. Det var också den första gången i mitt liv som en speaker ropade ut mitt namn: mål igen av NAIS nummer 9 - Jörgen, eh, eh, eh, Jörgen Aner!

Inga kommentarer: