tisdag 26 januari 2021

Från Gävle mot fjärran

Bild: Jörgen Auer
Ytterligare en bil i min serie Trailers på svenska vägar. Den här gången (vilket är cirka 120:e korta presentationen av ett transportföretag) handlar det om Gävle Fjärrfrakt, ett företag som varit verksamt länge i branschen och grundades 1943. Det kan man läsa på företagets trevliga hemsida gavlefjarr.se, som dock inte uppdaterar dagligen, verkar det som.
Men det man behöver veta står där, till och med omsättningssiffrorna, dock för 2018 då de var cirka 50 miljoner kronor, men man kunde gott ha skrivit in 2019 års fina siffror på 56 miljoner kronor, vilket allabolag.se anger.
Företaget kör från södra Norrland till Skåne och gör det med någon av sina 17 lastbilar eller med budbilen. Bilarna har lastkapacitet från 900 kilo till 36 ton. De utför kyl-, frys- och värmetransporter, kör pallgods, partigods samt containertransporter.
Man har fasta transporter Gävleborg-Helsingborg, Malmö och Hässleholm, samt Gävle-Göteborg tur och retur.
Gävle Fjärrfrakt redovisar 37 anställda 2018, allabolag.se skriver att det året därpå, alltså 2019, var 36.
Du som läser det här bör kanske känna till att den här serien kom till bara för att jag är nyfiken på var alla tunga transportbilar hör hemma. Mest intresserad är jag av de utländska, men även svenska företag kör naturligtvis på svenska vägar. 

Inga kommentarer: