lördag 23 januari 2021

Glad av värme och Kalla

Bild: Jörgen Auer
Visst är det skönt med solsken och ett par, tre, fyra, till och med 5 plusgrader. Så skönt att jag gick två promenader i dag, vardera på cirka en halvmil. Men än är det långt till vår och nästa vecka blir det minusgrader igen. Halt så in i den, kan det vara också på sina ställen. 
 
Bild: Jörgen Auer
En välskött konstgräsplan är också ganska skönt att se. Här i Klämman arena i Mantorp. Den kan lätt sprida fotbollslängtan till den som går förbi. Är det inte match snart?

Bild: Jörgen Auer
Den här bilden är tagen strax före Klämman. Som synes håller man på med ett arbete precis intill Trumpetarevägen. Massor av träd och buskar har röjts.

Bild: Jörgen Auer
Så här ser röjningen ut från andra hållet och som framgår av skylten är det en cykelväg på gång.

Bild: Jörgen Auer
Från andra änden av Trumpetarevägen ser det ut så här. Eller rättare sagt från gatans korsning med Sockenvägen. Snart kommer det att grävas här och arbetena kommer att påverka trafiken. Men så kan vi väl gärna ha det några månader om det bara blir bra sen? Ja.

Bild: Jörgen Auer
Här är en bild till från korsningen med Sockenvägen. Snart är arbetena i full gång.

Bild: Jörgen Auer
På nya bostadsområdet Riddarängen fortsätter arbetet. Bra. Trevligt. Den här ställningen såg jag inte vid föregående visit. Eller var jag blind i går?  

Bild: Jörgen Auer
Annat som alltid gör mig glad är att se ponnytravarna ute på träning. Här vid Klämmestorps gård.

Bild från SVT
Glad blev jag också av att otroligt populära och folkkära Charlotte Kalla är tillbaka i fin form efter att ha varit sjuk i covid-19. Jag kom lagom in från första promenaden för att se damernas skiathlon (där deltagarna byter skidor och skidstil, från klassisk till skejt efter halva loppet). Dagens lopp i Lahtis var också Charlottes första start i världscupen på 321 dagar. Så före start visste hon inte riktigt var hon stod formmässigt och i konkurrensen.
Efteråt strålade hon av tillförsikt och var nog lite förvånad över att det gick så pass bra att hänga med i elitskiktets klungtopp där hon slutade sjua. 
-Det här var verkligen vad jag behövde, menade hon.
Åt Therese Johaug var naturligtvis inget att göra. Bakom denna suverän jobbade Ebba Andersson hårt, men fick till slut ge sig för nya norskan Helen Marie Fossesholm och även Heidi Weng. Tre norskor i topp, således. Men fyra var ändå bra av Ebba som bara var en tiondel från tredjeplatsen. Upp till Johaug hade hon 29,8 sekunder. Charlotte Kalla slutade sjua, dryga minuten bakom segraren, men var pigg och hennes ögon såg mycket nöjda ut i intervjun efteråt (se bild). Kanske är hon i ännu bättre form till VM i Oberstdorf som börjar 24 februari? 
En Kalla i gammal god form är vad alla hennes supportrar - och hon själv - drömmer om till VM.

Inga kommentarer: