onsdag 6 januari 2021

Lite vinter i alla fall

Bild: Jörgen Auer
Så kommer snö ändå. Hela julen väntade vi, nyår likaså. Men näe, då passade det minsann inte! Men nu, nu när vi hoppas på att helt slippa vinter, ja då kommer snön och snart ligger åkrarna helt vita. Det såg jag på dagens promenad som gick över Veta kyrkby. En hel del människor trotsade snövädret.  

Bild: Jörgen Auer
Och det behövs inte mycket snö för att få ut barn (och några vuxna) för att leka en stund i pulkabacken. Den här finns i Mantorp, intill förra prästgården och det är härligt att höra barnens glada röster. Man blir glad själv av dem. Jag blir det i alla fall. Jag minns också så många roliga stunder när jag varit här i samma lilla backe med mina barn och barnbarn.

Bild från SVT
Hemkommen hann jag precis lagom för att se starten i Toblach, Italien på damernas jaktstart 10 km i Tour de Ski. Amerikanskan Jessica Diggins gick ut i ledning, men hanns upp av landslagskompisen Rosie Brennan, ryska Julia Stupak och Ebba Andersson. Efter bra lopp med dito fin avslutning och målgång fick ryskan kliva upp överst på pallen, medan Andersson slutade tvåa efter att ha spurtbesegrat Diggins.
Det viktigaste i dag, ja förutom det amerikanska senatsvalet, tydligen, var att jag köpte hem mer kaffe.

Inga kommentarer: