fredag 22 januari 2021

Mera sallad på väg

Bild: Jörgen Auer
Stannade några sekunder på en bro över E4 vid Skorteby, nära Mantorp. Det gjorde jag för att jag såg den här bilen komma och anade att jag skulle få ännu en träff för min serie "Trailers på svenska vägar", en serie som är uppe i över 120 företag, i eller med närhet till transportbranschen.
K -G Paulsson står det på bilen, samt under det Bär & Grönsaker AB. Bra, där fick jag namnet direkt och slipper leta, Företaget hör hemma i Bromölla och är ett av Sveriges största företag i just segmentet bär och  grönsaker. Företaget har existerat sedan 1986 och man odlar främst jordgubbar, isbergssallad, blomkål och romansallad i och omkring Bromölla. På hemsidan kgpaulsson.se kan man läsa att företaget i dag har tio heltidsanställda samt hela 700 säsongsarbetare. De senare bor under sommarmånaderna i företagets egna hyreshus i Bromölla (sex hyreshus, ett tiotal marklägenheter, och ett f d ålderdomshem).
Hur går det för företaget, då?
Jo, bra. På merinfo.se kan man få veta att K-G Paulsson för 2019 redovisade en omsättning på 216, 9 miljoner kronor, vilket även allabolag.se uppger. Båda dessa affärssajter nämner personalsiffran 198.

Inga kommentarer: