tisdag 17 januari 2023

Är pussel roligt?

Bild: Jörgen Auer
Pussel - är det roligt? Nja, säger jag som håller på med ett 2 000-bitars. Ravensburger, heter det och svårt som 2 000 år. Långsamt, långsamt går det att pussla ihop till en fungerande enhet. Och tiden går. Nej, flyger iväg. Ett par timmar är ingenting. Plötsligt är de försvunna. Natten är här.

Bild: Jörgen Auer
Men en tålmodig pusslare bryr sig inte om tid. Det tar den tid det tar, säger den enträgne. Jag har jobbat med himmelsblå bitar i tre dar nu. Och som du ser börjar himlen ta form. 

Bild: Jörgen Auer
Så här ser den och hela  pusslet ut vid tolvslaget denna natt. En timme till ägnar jag nog åt Ravensburger som är ett spelförlag i Tyskland. Faktiskt är det en hel företagsgrupp och bland dotterföretagen finns för oss mer bekanta svenska Brio, även ThinkFun, Ravensburger North America och flera ingår i gruppen, vars huvudkontor finns i Ravensburg i Baden-Würtenberg.
Allt om företaget hittar jag på Wikipedia. Där står bland mycket annat att företaget grundades redan 1883 och att det redan före första världskriget hunnit ge ut över 800 produkter på marknaden. I början gav Ravensburger ut bilderböcker, barnböcker, faktaböcker, uppslagsverk. Just pussel började man med 1964. Böcker ges fortfarande ut, men har fått sällskap av massor av spel och hobbyprodukter.
Ravensburger AG omsatte 632 miljoner euro.2020.
Så där ja, nu återgår jag till min himmel.

Inga kommentarer: