måndag 9 januari 2023

Grått och mycket sport

Bild: Jörgen Auer
Så tråkigt väder det har varit i dag. Till och med så tråkigt att jag inte ens gick ut. Jo, till postlådan. Annars höll jag mig inomhus, läste, löste korsord, letade pusselbitar. Samt såg på tv när det blev dags för det.

Bild från SVT/Egen
Mycket idrott var det. Så jag kastade mig mellan de olika evenemangen. Först ut var handbollslandslagets genrep inför VM som börjar på torsdag för Sveriges del. Mot Brasilien. Genrepet gick så där. En uddamålsledning i halvtid förbyttes till tvåmålsförlust sedan Sverige ändå hade en tremålsledning vid något tillfälle. Matchen slutade 28-30 (13-12).

Bild från TV12/Egen
Sverige spelade fotboll i kväll också. Detta på träningslägret i Portugal där ett Sverige med åtta debutanter i startelvan mötte Finland. Bland de mer rutinerade i svenska laget fanns IFK Norrköpings Christoffer "Totte" Nyman som nu gjorde sin elfte landskamp. Och blev målskytt för andra gången i landslagssammanhang. Han klippte in 1-0 i första halvlek och hade mycket spring i benen. Som vanligt. Sverige vann till slut med 2-0 sedan Djurgårdens Joel Asoro i slutsekunderna gjorde sitt första landslagsmål. Var det en bra match? Tycker jag inte. Men Nyman var bra. 

Bild från SVT24/Egen
Det var även ishockey i kväll. Underhållande JVM-match mellan Sverige och Kanada där Sverige överraskade och var väl så bra som motståndaren. Trots det blev det förlust med 2-4. På bilden har dock pucken hamnat i det kanadensiska målet när Mira Jungåker sköt in 2-2.
Bra match? Ja. Och spännande. Sverige har något bra på gång här.
Nu ska jag pussla någon timme innan det blir läggdags.
God natt. 

Inga kommentarer: