fredag 27 januari 2023

En härlig dag

Bild: Jörgen Auer
Härliga dag, härliga jag, höll jag på att skriva. Och gjorde det också. Men jag menar det inte. Jo, på sätt och vis. Man måste ju gilla sig, annars går det inte bra för en. Och den här fredagen har varit god mot mig. Jag gillade dagen och dagen gillade mig. Tidigt tog jag mot solen när den anlände. Välkommen, sa jag. Tack, sa solen och liksom bugade lite. Eller så var det jag som var knäsvag.

Bild: Jörgen Auer
Lunchtid åkte jag in till Linköping. Gick en promenad utmed Stångån (som låg spegelblank och fin) innan det stundade fika med Correns nygamla chefredaktör Christer Kustvik. Men en kort pratstund med sportchefen Peter Mildaeus och hans vapendragare Per Bergsten blev det också. De undrade om jag fått några nya filmroller. Nej, inte än. 

Bild: Jörgen Auer
Solen höll sig framme hela dagen. Bra gjort. Även hemfärden skedde sålunda med solen uppe. Eller rättare sagt på väg ner, så långt ner att den knappt syntes längre. Det var mera att jag av erfarenhet visste att den fanns där nedanför den gula horisonten någonstans.

Bild: Jörgen Auer
Ett par bilder till hinner jag nog med, tänkte jag så fort jag var hemkommen. Det här lugna motivet hittade jag 30 meter utanför huset, ut över hästhagarna som så här dags var utan de fyrbenta som alla gått in i stallet för kväll och natt.

Bild: Jörgen Auer
Hej då solen. Kom gärna tillbaka i morgon. Men så väl blir det nog inte, tyvärr. Det skulle sitta fint med ännu en fin dag, eller två. Vi blir alla lite gladare då, lite mera positiva.

Bild: Jörgen Auer
Det gula eller orange på himlen speglades i ladugårdsfönstren på Uljebergs säteri och det kändes skönt att bara se det. Ett tecken så gott som något på att hästarna hade det bra där inne. Gott och varmt. I morn bitti när jag vaknar och går min morgonpromenad, ja då är de redan ute i hagarna igen för en ny dag. Då ska jag fråga om natten varit god. 

Bild via TV6
Kvällen var väl egentligen god den också. Trots att semifinalen i handbolls-VM inte gick Sveriges väg. Frankrike vann med 31-26 och får möta Danmark i final. Sverige får försöka ta bronsmedaljerna i stället i match mot Spanien.
Varför Frankrike vann? För att Sverige var sämre och utan skadade Jim Gottfridsson saknades en riktig centralfigur. Och för en gångs skull  kunde inte ens målvakten Andreas Palicka rädda sitt lag.
Som helhet om fredagen måste ändå tillstås att den får anses som fin. För att inte säga härlig.

Inga kommentarer: