lördag 21 januari 2023

Julgranar och innebandy

Bild; Jörgen Auer
Naturligtvis blev det en promenad även i dag. Men inte hemmavid, inte i Motala, inte i Västra Harg, inte i Sya, inte i Norrköping och inte heller i Kisa. Nej, i dag bar det av till Linköping. Nej, jag gick inte dit, jag åkte bil, men parkerade den vid Smedstadsdammarna, träffade min fina vän Maria och promenerade nån timme i eklandskapet. Vi gick först till Tinnerö och därifrån till Fröberget där vi passade på att studera det trevliga vindskyddet, tillika använt som uteklassrum och utställningslokal. Fin utsikt mot Frökärret där vi bland annat kunde se en kvartett svanar. En härlig byggnad är det med väggar av tallstockar från det omgivande landskapet och innertak av flätad hassel. 

Bild: Jörgen Auer
På väg tillbaka till Smedstads dammar och en efterlängtad fikapaus på Smedstad Ridsportcenter kantades vägen plötsligt av massor av små granar så att vi trodde oss ha kommit till julgransförsäljning. Det var så påtagligt att jag till och med tyckte mig se Inger Axelsson från Knarrebo Granar titta fram bakom en gran. Men det var en synvilla. Annars brukar hon finnas vid ICA Maxi på Tornby i Linköping och sälja julgranar. Inger är förutom det skicklig dressyrryttare och utbildare inom den grenen av hästsport.

Bild: Jörgen Auer
Helt annan sport såg jag vid lunchtid när jag åkte till Motala för att titta på innebandy när hemmaklubben Solfjäderstaden mötte Bergs IK i en serie som heter Pantamera pojkar röd klass D (för pojkar födda 2007-2009). I det senare gänget spelar bonusbarnbarnet William Jackson och naturligtvis var hans mamma Frida på plats med sambon Martin Auer. Berg chockstartade och gjorde mål redan efter tio sekunder. Hade 2-0 efter 55 sekunder och ledde med 7-0 efter första perioden.
Sen vaknade hemmakillarna och höll jämna steg matchen ut. 1-1 i andra perioden och till och med 2-1 till Solfjädern i tredje. Men totalt sett klar Bergsseger med 9-3. Bra match. Eller rättare sagt: i första perioden var det spel mot ett mål, men sen blev det jämnt. Allra bäst att se var Bergsledaren David Holmström som brydde sig om motståndarnas väl och ve och som både var vid utvisningsbåset och peppade samt inne på planen vid befarad skada. Fint att se.
Vad jag gjorde efter innebandyn? 
Inte ett skit. Jo, lyssnade på radio i bilen när favoriten Jonna Sundling vann sin come back i världscupen efter sjukdom.  Livigno i Italien var visst tävlingsplats för de snabba skidåkarna. Mer? Jag tankade bilen. Köpte två trisslotter. Kom hem. Åt lövtunna fläskkotletter och pommes. Såg teve. Hittade två pusselbitar. Skrapade lotterna. Vann inget. Drack en kopp kaffe, åt en wienersemla. Drack fem centiliter whisky. Såg en Morden i Midsomerrepris. Somnade. 
Jag tror jag vet vem mördaren är.

Inga kommentarer: