söndag 8 januari 2023

En helg i eld och rök

Bild: Jörgen Auer
Det var en annorlunda helg. I eld och rök, kan man säga. Lite så i alla fall. Eller kanske säger jag så bara för att knyta ihop det här inlägget. Men ändå. På lördagen åkte jag till Norrköping för att titta på herrlagets första träning inför årets allsvenska. Samt för att ta del av lite information om laget. När träningen började fanns några supportrar där som tyckte det vas passande med lite fyrverkerier. Spelarna tackade för det med applåder, men så lämpligt var det väl inte med eld och rök. Det är ju förbjudet på matcher, då bör samma regler gälla för träning.

Bild: Jörgen Auer
Jaja, tränade gjorde i alla fall laget och nog verkade de ganska pigga, tycker jag. De sa också efteråt att det var en bra träning och att det var skönt komma igång.    

Bild: Jörgen Auer
Uppe i restaurangen  blev det sedan korv med bröd, en macka och kaffe eller läsk för alla medlemmar i IFK. Några av spelarna dök också upp och berättade just det som jag skrev här ovanför: att det var skönt komma igång. Jacob Ortmark, Anton Eriksson och Oscar Jansson intervjuades av IFK:s marknadskommunikatör Rebecca Candevi som även talade med tränaren Glen Riddersholm. Information fick vi även av IFK:s styrelseordförande Sakarias Mårdh och klubbdirektör Michael Sturehed.

Bild: Jörgen Auer
Även några av de nya allsvenska spelarna i damlaget fanns på plats för att säga något om deras tankar inför damallsvenskan. My Cato, Azumah "Zumzum" Bugre och Sofia Hjern hoppas på en fin säsong och att det inom kort dyker upp ytterligare ett par nyförvärv. Kanske har tränaren Tor-Arne Fredheim med sig glada nyheter hem från sin långa resa till Australien och Nya Zeeland?

Bild: Jörgen Auer
Jag var sedan kvar i Norrköping och övernattade hos syrran Ami och hennes sambo Kalle. Tack för god mat, god öl, god whisky och trevligt sällskap. På hemvägen noterade jag för första gången den här korsningen med bussvägen vid Linköpingsvägen/Odensgatan. Jag har åkt här säkert ett par hundra gånger genom åren, men aldrig tidigare behövt stanna för att en buss vill ut från hållplatsen. Stannat för rött har jag gjort här, men då för gående som vill korsa gatan. Jag menar inte att det är något fel med trafiklösningen, konstaterar bara att jag inte behövt stanna för buss tidigare.

Bild: TV6/Jörgen Auer
Söndagen ägnades åt skidåkning. Inte egen, utan avslutningen av Tour de Ski med den där otroligt jobbiga avslutningen med uppförsklättringen sista 800 meterna. Sveriges Frida Karlsson tog ut sig helt och kollapsade efter målgången i jakten på toursegern. Hon blev bara 15:e på etappen, men lyckades hålla fast i den ledning hon samlat på sig under veckan. Men det var ett par oroliga minuter medan hon först låg orörlig och sedan blev bortforslad på bår. Hur mådde h     on?

Bild: SVT/Jörgen Auer
Så småningom fick press och tv-tittare i alla fall veta att hon återhämtat sig. Den här bilden tog jag ett par timmar senare när hon intervjuades av SVT och var glad och samlad igen. Frida Karlsson är nu andra svenska att vinna Tour de Ski, först ut var Charlotte Kalla som vann 2008.         

Bild: TV Stockholm/Jörgen Auer
Jag avslutar dagens inlägg med eld och rök också. Flera människor blev nämligen skadade i en stor brand i ett flerfamiljshus i centrala Stockholm i korsningen Frejgatan/Döbelnsgatan. Närliggande Sveavägen spärrades delvis av för att underlätta för utryckningsfordon. Sju personer fördes till sjukhus och flera av dem sades vara allvarligt skadade. Bilder från branden visades bland annat i TV Stockholm, vilken kanal jag av någon anledning har inställd på min tv (och jag har aldrig brytt mig om att ändra). Naturligtvis hörde jag av mig till min bror som bor nära på Sveavägen, men han hade inte märkt så mycket av vare sig brand eller rök. Möjligen att det luktade lite brandrök, menade han.
 

Inga kommentarer: