fredag 6 januari 2023

Gyllene upptakt, Ufo och skottning

Bild: Jörgen Auer
Trevligt. Trettondagsafton tillbringade jag mestadels i Norrköping, bland annat för att lyssna när brorsdottern och sopranen Agnes Auer Frandell sjöng med fantastiska Norrköpings Symfoniorkester. Det gjorde även tenoren Tobias Westman som i all hast fick hoppa in i galakonserten betitlad Gyllene upptakt som ersättare till en krasslig sångare. En dag (eller var det bara en repetition?) hade han på sig att öva in två duetter med Agnes, starkt jobbat. De bjöd på skön musik ur Leonard Bernsteins West side story. 
Agnes var som alltid bedårande och sjöng så rent och fint, även om det här inte var hennes vanliga repertoar, hon är ju operasångerska.
Hela föreställningen får högsta betyg, men det var synd att inte de två sångarna fick vara med i avslutningen. Det hade förgyllt programmet. Imponerade gjorde förstås den brittiske pianisten Benjamin Grosvenor med George Gershwins Rhapsody in Blue. Men på mig imponerade 
Norrköpings Symfoniorkester i lika hög grad.
Roligt var att jag i pausen stötte på en gammal kompis, Olle Hagberg. Vi jobbade ihop på 70-talet på CiN (Centrallasarettet i Norrköping) där vi en sommar trivdes som förrådsarbetare. Fast jag jobbade längre än en sommar, vill jag minnas. Något år, eller så. Jaja, roligt var det att se honom nu och hälsa på hans fru, tyvärr spillde jag ut ett glas rödvin på hans byxor och skor. Det var inte meningen, Olle. Förlåt. 
  
Bild: Agnes Auer
Efteråt samlades vi några stycken och åt gott på Mocca Deli. Agnes var också med. Roligast då var att en amerikansk kvinna kom fram och gratulerade Agnes för den skönsång kvinnan en timme innan hade bevittnat i Konsert och Kongress de Geerhallen.
Vi bodde nästan alla på trevliga Best Western Princess Hotel på Skomakargatan och naturligtvis var det någon (Agnes) som såg den stora reklamskylten för filmen UFO Sweden på närliggande Filmstaden och ville ha en bild på skylten och släktens medverkan i filmen. Naturligtvis ställde "bonden" upp på det, linslus som han är. 
Hemkommen i snöyran till Uljeberg blev det till att skotta. Annars kör vi fast.
I kväll? Ingenting. Jo, ett glas öl.   

Inga kommentarer: