onsdag 4 januari 2023

Snöskottning och pussel

Bild: Jörgen Auer
Usch. Mycket snö i dag. Blötsnö. Tung att skotta. Jag tog mig nämligen före i dag att skotta infartsvägen till Hagen. En sträcka på så där 50 meter. Inte för att jag tänkte ut med bilen i dag, men det kommer ju en dag i morgon också och kommer det ännu mer snö i natt och i morgon så lär det nog vara en halvmeter snö vid torsdagslunchen.

Från TV6
En som gillar snö är längdskidåkaren Frida Karlsson. Under eftermiddagen följde jag dagens världscuplopp och gladdes med Frida över segern som skickar henne i topp i Tour de Ski.

Bild: Jörgen Auer
Medan jag tittade på skidåkning stod hästarna på Uljeberg och tittade på snöflingorna. Gillar hästar snö? Jag vet inte, men tyckte mig se att de sprang i kapp några gånger. Så kanske.

Från SVT
När jag inte kunde vara ute som normalt satt jag inne och lade pussel. Tiden gick och inget hände. Jo, jag hittade några bitar, men de är för många och jag lägger nog ner den sysslan. Roligare var att se en bra hockeymatch i pågående JVM i Kanada där Sverige mötte Tjeckien i semifinal. En match som stod 1-1 efter ordinarie tid efter att tjeckerna kvitterat med bara 39 sekunder kvar. I förlängningen avgjorde sedan Jiri Kulich (bilden) som lyckades överlista storspelande målvakten Carl Lidbom. Svensk förlust således, men Sveriges bästa match i turneringen. 
Nu? Nu ska jag vila min värkbrutna kropp. Nej, jag överdriver. Visst känns det att jag har skottat snö, men jag tar den prövningen som tillhörig dagens motion och gläds över att ha gjort nytta. Grannarna fick ju en skapligt skottad väg att åka på.   




Inga kommentarer: