lördag 14 januari 2023

Rörligt Sverige till JVM-final

Bild: Jörgen Auer (via SVT)
Så kul! Så bra! Så välförtjänt! Det skriver jag om Sveriges tjejer i JVM-hockeyn som i dag besegrade storfavoriterna från USA med 2-1 i semifinalen som spelades i Östersund. USA som därmed missar final i JVM för första gången sedan VM för damjuniorer började spelas 2008.
Sverige spelade distinkt, hade bra fart på skridskorna, rörligt anfallsspel och kämpade som aldrig förr. Hela svenska laget nådde upp till sin högsta nivå, och på sina håll kanske till och med över, inte minst målvakten Felicia Frank. Sverige var i final också 2018, dock utan att vinna. Kanske kan Sverige vinna årets JVM-final som spelas på söndag med start 20:00. Motståndare blir Kanada som vann med 3-2 efter förlängning mot Finland i en spännande match som finskorna mycket väl kunde ha vunnit..

Bild: Jörgen Auer
 I VM-handbollen vann Sverige tämligen enkelt gruppspelsmatchen mot Kap Verde med 34-28.
Om dagens väder kan sägas att det var omväxlande. Såväl sol som regn. Vad jag haft för mig? Hm. Ingenting, utom en promenad.

Såg jag något särskilt? Nej. Men stora enbuskar och blå himmel är alltid fint att titta på. Vilsamt.

Vilsamt kan det också vara att titta på kan skidåkning. Som dagens italienska långlopp Pustertaler Marathon i Visma Ski Classics där Mantorpsuppväxta Ida Dahl vann i överlägsen stil. Hon leder också hela cupen efter fyra körda lopp. Det femte av 14 åks i morgon och blir en tuff uppgift då Prato Piazza Mountain Challenge bär uppför nästa hela loppet. Ida Dahl tog i dag sin tredje raka seger i cupen, precis som herrsegraren Emil Persson. Men medan Ida var överlägsen och vann med två minuter före tvåan blev det spurtavgörande för Persson.